Vanliga frågor

Är det tryggt att äta era bake offprodukter när de bakas i vanliga butiker?

Garbo packar bakeoff i en speciell värmetålig plast som skyddar till 100 % mot risk för kontamination.

Jag vill ha ett glutenfritt, gott och nyttigt bröd med hög fiberhalt. Har ni det?

Garbo erbjuder flera fiberrika produkter både som färdigbakade och som bake off. Sport är ett fiberrikt färdigbakat bröd och Danskt Grovbröd är ett exempel på ett bake offbröd med hög fiberhalt.

Hur ska jag förvara brödet efter att jag tinat det?

Brödet bör förvaras i rumstemperatur.

Min tonårsdotter har celiaki sedan barnsben och har nu valt att bli vegan. Kan hon fortfarande äta några av era produkter?

Alla Garbo produkter är vegan med undantag av muffins och pajer som innehåller ägg.

Innehåller era produkter mjölk i någon form?

Alla Garbo produkter är mjölkfria, dvs fria från såväl mjölkprotein som laktos. Garbo är också ett bageri fritt från soja och nötter.

Det står ”glutenfri vetestärkelse” i ingredienslistan. Är det verkligen glutenfritt?

Vetestärkelsen som används innehåller max 20 ppm gluten vilket enligt Codex Alimentarius är godkänt för glutenfritt. Garbo erbjuder även flera produkter som är vetefria.

Jag har veteproteinallergi, kan jag äta era produkter då?

Då rekommenderar vi att ni äter våra vetefria produkter.

Jag har en dotter som inte tål baljväxter. Vad kan hon äta?

Garbo har idag en produkt, Quinoabröd som är 100 % baljväxtfritt.

Varför har ni tillsatser i era produkter?

Vårt mål är att tillverka så goda produkter som möjligt. Då behöver vi ibland tillsatser för att få ökad saftighet och färskhållning.

Har ni några produkter med låg sockerhalt?

Vi erbjuder inga sockerfria produkter idag.

Varför har ni valt att ha palmolja i några av era produkter?

Vi håller på att fasa ut palmolja. Nästan alla Garbo produkter är fria från palmolja.